Pitalica pita → 5P sa wellness i spa terapeuticom Kristinom Ladišić

Autentična Kreativka: Kristina Ladišić

Kristina je već vrlo rano otkrila da želi biti sama svoj šef. Mlada je poduzetnica koju u svom wellness i spa centru pruža opuštajuće masaže, izrađuje "handmade" kozmetiku naziva Lilly Villy i ambiciozno radi na novim idejama. 
Dala nam je zanimljiv uvid zašto ponekada ipak treba otići na konferenciju na koju ti se ne ide, kako i kroz moderne serije sa Netflix-a puno toga možemo naučiti i zašto je baš masaža pravi izbor za jesen.
Uživaj u 5P s Kristinom.

1. Pročitala sam...
..."Posljednje predavanje" od Randy Pausch-a.
Ovu knjigu sam pročitala još u srednjoj školi. Vrlo lagano štivo, no ostavlja utisak još neko duže vrijeme. Poput Malog princa, dobro je povremeno je uzeti u ruke i podsjetiti se. 
Knjiga koja će vas naučiti cijeniti vrijeme koje imate, kako ga iskoristiti, promijeniti će možda i pogled na smrtnost i neke neizbježne životne situacije. 
Radi se o profesoru koji se borio sa zloćudnom bolesti i napisao je knjigu koju je posvetio svojoj djeci, gdje govori o sreći, životu i snovima, ostvarenim i neostvarenim. 


2. Prisustvovala sam...
...konferenciji "Probudite milijunaša u sebi" Smiljana Morija. 
Iako sam dugo odbijala otići na bilo kakvo njegovo predavanje, jer mi se činio vrlo antipatičnim kroz medije, na kraju sam ostala oduševljena njegovim predavanjem, njegovim tehnikama, odnosom prema ljudima i sve u svemu njegovim znanjem. 
Povremeno doista treba izaći iz zone komfora kako bi došli do nečeg novog, nečeg odličnog! 


3. Pogledala sam...
...seriju "Sense 8" na Netflixu.
Točnije još uvijek je gledam. Toliko napetosti u kratkom periodu nisam doživjela. Iako je tematika serija poprilično „nestvarna“, na kraju se može zaključiti da svi ljudi, bez obzira kakvi bili, s kojeg kontinenta, koje boje, vjeroispovijesti ili zanata bili, najbolje funkcioniraju zajedno. 
Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može... 


4. Posjetila sam...
...Istanbul.
Najčarobniji grad na svijetu, za mene. Hrana, kultura, ljudi.. sve.. Sve je mirisno, veselo, užurbano a opet opušteno. Jedan od onih gradova u kojima bi čovjek htio živjeti.  Ljudi su izrazito ljubazni, srdačni, topli, od uličnih prodavača kruha, preko prodavača na bazaru, ugostitelja u restoranima, hotelima... O kulturnim znamenitostima da ne govorim. Aja Sofija, Top Capi, Cisterna, Plava džamija,... 

5. Preporučujem...
...da odete na masažu.
Znam da je početak tjedna, i vrijeme je kad smo svi na iglama. Bliži se jesen i svi smo u raznim projektima za posao, klinci se spremaju u školu,... Baš zato, malo iskočite iz rutine, napravite nešto za sebe, smirite se, opustite, dišite i volite sebe, onako za ozbiljno a ne zato jer 110 self-help knjiga tako kaže ili 250 yoga majstora.  


Kristinu i njen rad možeš bolje upoznati kroz prvi intervju koji je dala za Autentične Kreativce koji možeš pročitati ↠ ovdje ↞.

Puno pozdrava od Pitalice 🙋 Anita Kanđera

➣ I zapamti "Zakorači izvan okvira!" 😉


Primjedbe